Intrebari frecvente

 1. Cine poate aplica ca voluntar pentru Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori 2018?

Poti aplica daca indeplinesti urmatoarele criterii:

 • ai peste 15 ani impliniti inainte de eveniment (fara limita maxima de varsta)
 • esti disponibil pentru minimum 8 zile intre 10 si 26 iulie 2018
 • ai o adresa de e-mail valida
 1. Cum pot aplica pentru a fi parte din echipa de voluntari?

Odata ce ai citit toate informatiile disponibile in sectiunea dedicata voluntarilor de pe site-ul nostru sau al FRTM, completeaza formularul online de inscriere.

 1. Pana cand pot aplica?

Inscrierile vor fi deschise intre 20 martie si 31 mai (ora 23.59 GMT +2)

 1. Am nevoie de experienta de voluntariat?

Vom lua in considerare experientele anterioare de voluntariat, dar nu este un criteriu eliminatoriu.

 1. Sunt o persoana cu dizabilitati; pot sa particip ca voluntar alaturi de personalul insotitor?

Ne bucuram de fiecare aplicatie in programul nostru de voluntariat! Personalul insotitor poate fi alaturi de tine, daca esti selectat. Doar informeaza-ne prin intermediul formularului de inscriere de nevoile tale specifice.

 1. Care sunt etapele programului de voluntariat?

Intre 20 martie si 31 mai 2018 poti aplica ca voluntar prin intermediul formularului online. Incepand cu 10 aprilie, vei fi invitat sa participi la un interviu online. Vei avea posibilitatea sa alegi intervalul de timp potrivit pentru tine atunci cand vei fi contactat pentru interviu. De pe 10 pana pe 20 iunie te anuntam daca ai fost accepat ca voluntar si ce rol vei avea. Intre 20 si 30 iunie, vei putea parcurge trainingul online. Intre 8 si 12 iulie vei putea sa-ti intalnesti coordonatorul si sa participi la trainingul specific departamentului tau la o data stabilita si anuntata in prealabil. Intre 10 si 26 iulie vom crea impreuna un eveniment minunat!

 1. Unde pot gasi informatii despre pasii urmatori?

Din momentul in care esti acceptat, vei face parte din comunitatea online #EYC2018. Acolo vei avea acces la toate informatiile necesare. De asemenea, cele mai importante informatii vor fi trimise si pe e-mail.

 1. Cand voi primi scrisoarea de invitatie?

Vei primi scrisoarea de invitatie intre 10 si 20 iunie.

 1. Super! Am fost selectat/a! Am vreo responsabilitate inainte de eveniment?

Vor fi anumite informatii de care vom avea nevoie din partea ta pentru a-ti putea oferi cele mai bune conditii pentru a-ti desfasura activitatea de voluntar. Asadar va fi necesar sa ne oferi cateva informatii personale. O alta responsabilitate importanta a ta inainte de eveniment va fi sa parcurgi trainingul online si sa participi la trainingul specific departamentului tau.

 1. Cand va avea loc evenimentul si cat de mult timp trebuie sa fiu disponibil?

Evenimentul va avea loc intre 15 si 24 iulie. Perioada de pregatire va incepe de pe 10 iulie, dar in functie de rolul pe care il vei primi, vei lucra o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Cea mai lunga perioada de timp va fi de 16 zile (intre 10 si 26 aprilie), iar cea mai scurta de 8 zile.

 1. Cate ore pe zi va lucra un voluntar pe parcursul evenimentului?

O tura de lucru va avea in mod normal 8 ore, dar in functie de rolul pe care il vei avea, este posibil sa ai si ture mai scurte.

 1. Ce trebuie sa port pe parcursul evenimentului?

Iti recomandam ca pe parcursul evenimentului sa ai o tinuta sport. Daca rolul tau presupune sa intri pe Field of Play, este obligatoriu sa porti incaltaminte sport.

 1. Avem vreo masa asigurata?

Pe parcursul turelor de lucru vei avea apa si o masa asigurata.

 1. Avem cazare asigurata sau decontata pe durata Campinatului European de Tenis de Masa pentru Juniori?

Incercam sa asiguram cazare pentru voluntarii care vin din afara Cluj-Napoca. Vom anunta cand avem confirmarea. De asemenea, speram ca prin intermediul comunitatii online #EYC2018, voluntarii locali sa ii poata gazdui pe cei care au nevoie de cazare

 1. Veti oferi suport voluntarilor pentru transportul la Cluj?

Comitetul de Organizare nu poate oferi sau deconta transportul voluntarilor la/ de la Cluj. Aceste costuri sunt responsabilitatea voluntarului. Pe parcursul evenimentului in schimb, voluntarii vor avea acces la reteaua de transport pregatita special pentru eveniment.

 1. Voluntarii vor putea urmari competitiile de tenis de masa?

Da, voluntarii vor putea urmari competitiile in afara programului, inainte sau dupa ce au terminat tura.

 1. Ce consecinte voi intampina daca nu voi avea posibilitatea de a-mi indeplini responsabilitatile din cauza unor evenimente neasteptate (ex. imbolnavire)?

Intelegem ca pot aparea situati neprevazute si nu iti poti indeplini responsabilitatile. Avem incredere ca ne voi informa in cel mai scurt timp posibil daca intervine ceva.

 1. Daca sunt acceptat si apoi aflu ca nu mai sunt disponibil pentru eveniment, ma pot retrage din program?

Te poti retrage din program oricand, insa te rugam sa ne anunti cat mai curand posibil pentru a gasi solutii alternative.

 1. Inca am intrebari. Pe cine ar trebui sa contactez?

Pentru informatii suplimetare despre programul de voluntariat de la Campionatul European de Tenis de Masa pentru Juniori 2018 te rugam sa ne scrii la adresa volunteers@gascaluicoubertin.ro

Aplică aici.