Despre noi

Ovi“Sunt Ovidiu, o părticică om de educație, o părticică artist și o părticică din ‪#‎GașcaLuiCoubertin‬.
După 3 ani ca student în Universitatea Alternativă și voluntar într-o organizație studențească, m-am prins că vreau să contribui cumva la educația din România și am găsit acest loc în comunitatea Restart în Educație, unde am pus energia în experiențele de învățare ale oamenilor care produc valoare prin ceea ce fac în educație (RestartEdu Camp, NeConferința RestartEdu, Caravana RestartEdu).
Între timp, m-am conectat și cu latura mea artistică prin teatru, dans, mișcare și voluntariat la evenimente culturale (Femei pe Mătăsari, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu) care m-au făcut să dau atenție și mai mare pasiunilor pe care le am.
Iar din decembrie 2015, îmi pun sufletul în #GașcaLuiCoubertin, pentru că aici cred că pot să-mi pun în valoare experiența de voluntar sportiv și cunoștințele despre sport și olimpism; până acum am voluntariat la: European Youth Olympic Summer Festival Tbilisi 2015, Maratonul Internațional București 2015, Fed Cup Romania – Cehia 2016, FIS Nordic Junior World Ski Championships & U23 World Ski Championships Cross-Country 2016, Maratonul celor 24 de ore de inot 2016 și cu mare drag aștept următoarele provocări olimpice și nu numai.”

Ralu“Eu sunt Raluca, și îmi bag nasul în toate proiectele care au impact în jurul nostru și unde simt că abilitățile și competențele mele pot contribui. Cred că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a contribui la societatea în care trăim, așa că mai toate proiectele în care mă implic mă ajută să ating această credință a mea.

În ultimele luni cel mai mult timp îl dedic unui proiect care aduce românii înapoi acasă, fie că vor să-și deschidă o afacere sau să aibă un job cu impact.
De prin decembrie 2015, de când a încolţit ideea de ‪#‎GașcaLuiCoubertin‬, încerc să dedic cât mai mult timp acestui proiect şi în sfârşit tot voluntariatul la evenimente sportive începe să capete sens.
Voluntariat fac de prin 2007, însă la evenimente sportive din 2013. Competiţiile la care am participat sunt deja prea multe ca să le mai țin minte pe toate, dar cele mai importante pentru mine au fost: Rio Olympic Games 2016, Campionatul European de Gimnastică Artistică Cluj-Napoca 2017, European Youth Olympic Winter Festival Braşov 2013 & Vorarlberg and Liechtenstein 2015, European Youth Olympic Summer Festival Utrecht 2013, Fed Cup România – Cehia 2016, EuroBasket 2017 Cluj-Napoca.”

IMG_0008Anamaria: “În 2008 am plecat în Portugalia, cu o bursă Erasmus. În Porto, într-o sală de curs care aducea împreună studenţi din toată lumea, a încolţit dorul meu de ducă. După facultate, am plecat în India pentru 7 luni, am făcut un internship AIESEC, în departamentul de marketing al unei companii de fotografie. După alţi doi ani de stat în ţară, dorul de ducă m-a dus în Brazilia, unde am predat engleză într-o şcoală privată de limbi străine. Iar din Brazilia … am plecat cu rucsacul în spate prin America de Sud.
Acum, înapoi în România, sunt antreprenor la Hug Me Blanket, lucrez ca nutriționist, și fac parte din proiectul CARTE – Combaterea Abandonului școlar prin Resurse și Tehnici Educaționale, unde facilitez workshop-uri de nutriție pentru părinți.

Pasiunea pentru voluntariat sportiv a pornit de la interesul pentru sport, mi-am dorit să fiu mai aproape de sporturile pe care le urmăresc. Primul eveniment la care am participat ca voluntar a fost FOTE Braşov 2013, unde am coordonat echipa de General Information Desk. Împreună cu #GașcaLuiCoubertin, mi-am îndeplinit visul de a merge la Jocurile Olimpice Rio 2016, unde am fost asistentul NOC al delegației României.”

AngiAngela: “În prezent sunt Global Quality Manager într-o companie de servicii de telecomunicaţii, unde lucrez de câţiva ani deja.
Legătură mea cu sportul s-a creat încă din copilărie, prin practicarea înotului ca sport de performanţă timp de 10 ani. Iar primul meu contact cu voluntariatul sportiv s-a petrecut la Festivalul Olimpic al Tineretului European Braşov 2013, unde mi-am dorit să aduc propria contribuţie unui eveniment atât de fascinant, organizat în oraşul în care m-am născut şi în care locuiesc.
Experienţă a fost atât de emoţionantă şi intensă încât mi-am dorit să particip şi la alte evenimente olimpice în calitate de voluntar. Au urmat astfel European Youth Olympic Festival Utrecht 2013, Olympic Winter Games Sochi 2014, dar şi Wings for Life World Run sau Davis Cup. Sunt, de asemenea, parte a Maratonului celor 24 de ore de înot începând cu anul 2004.
Toate aceste experienţe mi-au clădit credinţa că valorile sportului pot produce profunde schimbări sociale; că educaţia prin sport crește oameni faini şi interesanţi.”

Ela“Eu sunt Elena, blogger pe www.elenaciric.ro și Head of Social Media într-o agenție de digital.  Lucrez de peste 8 ani în online și cred în ideea de comunități care schimbă lumea. În bine.

În bine vrem să schimbăm și noi voluntariatul sportiv din România. Entuziasm avem cu duiumul, dar susținerea voastră ne-ar ajuta să nu ne pierdem avântul.

Iar dacă sunteți curioși să știți cum se împacă blogging-ul cu voluntariatul, ei bine, merg mână-n mână, citiţi aici.”

Micky: ”Voluntariatul este ca o pizza cu de toate, astfel că după primul proiect nu vrei să te oprești niciodată din învățat, din a lucra în echipă sau din sentimentul minunat că faci ceva. Deși lucrez în dezvoltare comunitară de mulți ani și nu m-am oprit din ‘mâncat pizza’, nu am gustat niciodată din felia voluntariatului sportiv până să fiu voluntar la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, unde i-am cunoscut pe cei din #GașcaLuiCoubertin. M-au ținut de mână prin toată experiența și, pentru că am descoperit că ne leagă interese comune, m-au cooptat în echipă la întoarcerea în țară, sub egida promovării unei combinații perfecte dintre voluntariat și sport, un instrument de dezvoltare individuală și socială.”