Cura intensiva de crestere la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica Petrom

La prima întâlnire strategică mi-am provocat Gașca să viseze înalt, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică. Astăzi, delegațiile participante la eveniment sunt deja plecate și eu am în sfârșit timp să mă opresc, să trag aer în piept și să realizez că visul nostru a devenit realitate. Am coordonat echipa de voluntari la primul nostru campionat european!

Au fost 2 săptămâni trăite la intensitate maximă și care ne-au crescut cum puține alte experiențe au făcut-o. 2 săptămâni în care am simțit că este haos, în care ne-am stresat, ne-am enervat, am dat tot ce am avut mai bun în noi și am sperat ca la final totul să iasă cât mai bine. Și a ieșit!

Am avut momente în care aș fi plâns, altele în care aș fi vrut să urlu, dar și atât de multe momente în care am râs cu poftă (posibil să fi fost de la oboseală) și în care m-am bucurat de prezența fiecăruia dintre voluntarii noștri. Au fost momente în care fermitatea mea s-a transformat în duritate, dar și momente în care am plâns de dragul voluntarilor noștri. Însă tot ce ne-am dorit a fost ca voluntarii noștri să aibă parte de o experiență cât mai frumoasă, iar evenimentul să fie unul de succes.

Dincolo de rezultatele vizibile, pentru noi, Gașca lui Coubertin, una dintre cele mai mari reușite este faptul că nu ne-am călcat nicio secundă pe bătături unii pe alții în momente de stres și presiune. Și le sunt recunoscătoare dragilor mei colegi de Gașcă pentru modul în care am ajuns să lucrăm împreună, pentru încrederea pe care o avem unii în ceilalți și pentru comunicarea sinceră și onestă dintre noi.

M-am bucurat să cunosc oameni care poate cândva păreau intangibili pentru mine și să-i descopăr în toată frumusețea lor imperfectă. Să lucrăm împreună, bându-ne cafeaua de dimineața sau să plecăm la 10-11 seara din Polivalentă au fost lucruri normale pentru noi timp de aproape 2 săptămâni. Să accepți și să înțelegi că poate uneori vorbește oboseala din noi și să avem ocazia să ne cunoaștem unii pe ceilalți în momente grele pentru fiecare dintre noi, a fost o lecție de viață. Și pentru asta le mulțumesc tuturor acelor oameni mari alături de care am avut ocazia să lucrez!

Experiența Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom a fost una uriașă, dificilă, grea, dar atât de satisfăcătoare. Și rămân în urmă stări atât de diverse încât sunt greu de pus în cuvinte. Și chiar dacă fiecare eveniment sportiv la care am participat și-a pus amprenta asupra mea într-o formă sau alta, campionatele au dus cu siguranță voluntariatul sportiv la un alt nivel pentru mine. Și mă uit cu multă încredere și curiozitate să văd ce ne rezervă viitorul, căci de acum nu mai putem opri bulgărele pe care l-am rostogolit anul trecut!

TomiLand

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *