European Youth Sports Forum

Atunci când ne-am strâns în Gașca lui Coubertin, habar n-aveam ce o să urmeze. Porneam la drum cu mult entuziasm, cu experiența câtorva evenimente sportive și cu o poftă de a face lumea mai bună prin valorile olimpice. Ușor, ușor, activitățile noastre au început să se înmulțească și ne-am dorit să ne creștem și noi competențele pentru a face față tuturor proiectelor viitoare. Chiar în momentul în care ne gândeam cum să ne dezvoltăm, Comitetul Olimpic și Sportiv Român ne-a oferit posibilitatea de a participa la European Youth Sports Forum.

European Youth Sports Forum

Așa că între 9 și 13 martie, Ana și Ralu vor fi în Malta, printre cei 120 de participanți din toată Europa. Evenimentul este organizat de SportMalta, Comisia Europeană și European Non-Governmental Sport Organisations (ENGSO) și este parte din portofoliul celor 3 țări (Olanda, Slovacia și Malta) ce își împart președinția Consiliul European în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017.

Forumul este o oportunitate excelentă pentru organizațiile de tineret din Europa să își exprime opiniile și recomandările pentru instituțiile europene implicate în sport. Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi in jurul includerii sociale prin voluntariat în sport, interculturalitate și diplomație în sport și stil de viața sănătos prin sport. Un alt aspect foarte fain este includerea unor activități fizice în programul evenimentului, că doar nu vorbim despre sport fără a și face sport. Va fi o experiență tare plăcută să alergăm împreună pe plajă sau să vizităm diferite facilități pentru sport. Organizatorii au fost atenți și la a ne oferi un mic tur al orașului și așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de tot programul.

European Youth Sports Forum sperăm să fie doar primul dintr-o serie de evenimente care să ne aducă cât mai aproape de alte organizații din Europa preocupate de voluntariatul sportiv. Până atunci, abia așteptăm să revenim cu informații proaspete și să învățăm cât mai multe de la ceilalți participanți și speakeri!

 

One thought on “European Youth Sports Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *