Seria „Oameni care ne inspiră”

În pasiunea noastră pentru olimpism, mai întâi a fost sportul. Apoi sportivii și valorile!

Și am reușit să descoperim prin sportivi adevărate modele. Unii dintre ei ne-au inspirat să visăm la o lume mai bună prin sport și prin valorile transmise de acesta.

Astăzi începem o serie de articole despre sportivii care ne inspiră în proiectul nostru, #GașcaLuiCoubertin. Primii despre care alegem să scriem sunt Ivan Patzaichin și Muhammad Ali.

Ivan Patzaichin ne servește ca model pentru dăruirea sa de a face România mai frumoasă și mai bună, pentru determinarea de a face lucrurile într-un mod autentic, de a reveni la rădăcini și tradiții și de a le cultiva pe acestea cu intenția de a transforma mentalități, de a cultiva valori profunde care să contribuie la înfrumusețarea/ îmbunătățirea României. Faptul că a ales să își folosească imaginea de multiplu campion olimpic pentru a aduce plus valoarea locului din care provine, ne demonstrează cât de important este să nu uiți de unde ai venit și să fii recunoscător locului care te-a format. Ivan este omul simplu și din popor care preferă să fie tutuit și să pună mâna să facă!

Muhammad Ali este un model pentru modul în care a ales să-și păstreze valorile și să schimbe mentalități în jurul său. A ales să renunțe la lucrurile la care era cel mai bun, pentru a-și apăra valorile și a crea un precedent. A ales să continue să se antreneze la cel mai înalt nivel al său chiar și atunci când era suspendat. A ales să contribuie la o lume mai bună prin a renunța să participe la un război care nu i se părea corect. Ali a avut curajul să își schimbe religia și numele pentru credințele lui, dincolo de barierele pe care le-a întâlnit. Ali este cel care a vorbit și s-a ridicat împotriva curentului, intrând astfel în istorie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *