Gașca la World Rugby Nations Cup 2016

Sunt câțiva ani buni de când tot zic că o să merg la un meci de rugby! Dintr-un motiv sau altul, am tot amânat momentul și se pare că #GașcaLuiCoubertin a fost prilejul perfect pentru a ajunge la primul meu meci. Doar că #Gașca îmi oferă oportunitatea de a cunoaște și detaliile din spate ale fiecărui eveniment sportiv la care particip.

Cu vreo 2 zile înainte de primul meci din World Rugby Nations Cup 2016, citeam un rezumat al săptămânii pe Lead.ro și mi-am adus aminte de competiție. Și cum fiecare se mobiliează tare bine fix înainte de deadline, așa ne-am mobilizat și noi, iar cei de la Federația Română de Rugby ne-au primit alături de ei la WRNC 2016.

Doar că nici eu și nici Ana nu știam nimic despre rugby. Și cum să fii voluntar la o competiție unde nu înțelegi nimic?! Așa că ne-am apucat să facem research, să citim regulamentul competiției, să ne informăm despre echipele participante, despre edițiile trecute. Din când în când mai apărea și Ovi în discuția noastră, cât să mai lămurească câte un aspect pe care nu-l înțelegeam. În timpul competiției, am avut norocul să stăm pe lângă niște oameni care chiar înțelegeau ce se întâmplă pe teren și care ne-au explicat și nouă, cu răbdare și multă pasiune pentru sportul ăsta.

Ca voluntari la WRNC 2016, cel mai mult timp l-am petrecut în cabina comentatorilor, anunțând în limba engleză detaliile meciurilor (componența echipei, scorul, cartonașele galbene). În restul timpului, fie am transcris declarațiile de presă ale jucătorilor, fie am interacționat cu oficialii echipelor care aveau nevoie de filmările meciurilor pentru analiză. Cu atât de multe echipe vorbitoare de spaniolă (Argentina, Spania și Uruguay), am avut ocazia să mai exersăm și spaniola, nu doar engleza, ceea ce ne prinde de minune pentru plecarea la Rio.

Dincolo de faptul că Stejarii au câștigat pentru a patra oară trofeul World Rugby Nations Cup, ceea ce mi-a plăcut foarte tare la rugby este atmosfera, atât cea de pe teren, cât și cea din tribune și din echipa organizatoare. Toată lumea e cu zâmbetul pe buze, toată lumea e acolo să se bucure de rugby și să-i susțină pe Stejari. Deși eram pentru prima dată la o astfel de competiție, m-am simțit extrem de bine primită de toată lumea din Federația Română de Rugby și m-am bucurat să cunosc o grămadă de oameni frumoși și care mai aveau puțin și dormeau la stadion pentru pasiunea lor. Și profit de ocazie să le mulțumesc tuturor celor de la FRR că ne-au primit alături de ei și să-i felicit pentru acest eveniment atât de fain organizat! Ne vedem la anul cu forțe proaspete!

wrnc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *